Spring til indhold

3 tips når du skal have ny havebænk

Har du endnu ikke fundet dig den rette havebænk til din have, eller har du bare fået lyst til at skifte den gamle ud, fordi den snart ikke kan mere, har vi her fundet et par gode tips frem til dig, så du kan være sikker på, at du ender med at vælge den helt rette havebænk, der kan stå i din have i de næste mange år.

Find årets flotteste havebænke her.

Tænk over størrelsen

Til at begynde med skal du jo først og fremmest tænke over, hvor stor en havebænk du gerne vil have. De kommer jo i mange forskellige størrelser, og her er den ene altså ikke lige så god som den anden. Du kan nemt komme til at vælge en havebænk, der enten er for stor eller for lille, hvis du ikke er velforberedt.

Derfor er det godt at finde ud af, hvor din havebænk skal stå til at begynde med, så du kan danne dig en idé om, hvor lang din havebænk eksempelvis skal være. Det er et godt sted at starte.

Vælg en der passer til resten af stilen i haven

Skal din kommende havebænk stå tæt på resten af dine havemøbler, kan det også være en god idé at tage hensyn til den stil, du ellers kører med i haven. Der er jo ikke meget fidus ved at vælge en havebænk, der slet ikke passer ind til dine havestole eller dit havebord, hvis det skal stå tæt på.

Skal det stå i den anden ende af haven, kan du godt slippe afsted med at vælge en lidt anderledes farve eller stil, da det ikke som sådan hører sammen til det resterende møblement i haven. Men det vil som udgangspunkt være en god idé at få den til at matche de øvrige havemøbler.

Husk at købe hynder der passer til

Har du hænderne skruet godt på, og er du ikke bange for en udfordring, kan du jo også altid vælge at bygge din helt egen havebænk. På den måde kan du lave din havebænk, akkurat som du gerne vil have den til at se ud.

Det er jo ikke altid sikkert, at du kan finde lige netop den havebænk, som du gerne vil have, og så er der jo ikke andet for end at gå i gang med at bygge den selv. Så skal du jo bare i gang med at finde ud af, hvordan du gerne vil have den til at se ud.