Spring til indhold

3 tips til at komme i julestemning 

December måned nærmer sig hastigt. Det er en tid, som mange mennesker holder af. I tiden op til jul, samles man med dem som man holder af, laver hyggelige julearrangementer, spiser juleslik, ser julekalendere og pynter op. Denne tid på året er en særlig tid, men det er bare ikke alle som har det på sammen måde. Nogle mennesker bryder sig overhovedet ikke om denne tid af den ene eller anden årsag. Der er dog nogle ting man kan forsøge at gøre, for at finde lidt af julestemningen frem. Læs med her.  

Begynd juleriet i dit eget tempo 

Bare fordi, at gaderne pyntes op et godt stykke tid før december, og julereklamerne allerede er startet, så betyder det ikke, at du skal følge med i det tempo. Hvis du for eksempel ikke er vant til at pynte op til jul hjemme ved dig selv, så kan du eventuelt prøve det i år. Det behøver ikke være, fordi du absolut skal ud og købe det allerdyreste, du kan finde. Når du engang er klar, kan du jo sætte noget julemusik på, og begynde at pynte op. Hvis du finder et lille juletræ, kan det også gøre meget.  

Få ordnet alle julegaverne allerede nu 

Hvis du gerne vil slippe for noget af det, som mange folk ikke bryder sig om ved jul, så køb julegaverne allerede nu. Så slipper du for julegaveræset ude i butikkerne. Du kan købe julegave til kæresten, din mor, bror, kammerat eller veninde online og så slippe for køer og at skulle gå rundt mellem butikkerne.  

Hold en anderledes jul 

Hvis du virkelig ikke gider at holde jul, som du plejer, så kan du jo overveje noget helt andet. Nemlig at holde jul et helt andet sted. Savner du sol og varme, kan du jo booke dig selv og en medrejsende en tur til De Kanariske Øer, eller endnu længere væk. Det kan muligvis være lige præcis det, som du trænger til. På den måde oplever du også, hvordan og hvis julen bliver fejret i et andet land alt efter, hvilket et du vælger.  

Et andet godt tip er at lave en anderledes jul i Danmark. Måske har du nogle venner eller bekendte, som har det på samme måde som dig, og så kan i eventuelt lave en god ikke-julemiddag sammen. En tredje mulighed er, hvis du ikke plejer at stå for juleanden og hele middagen til jul, så kan du eventuelt melde dig som vært og kok i år. Måske kommer du helt i julestemning af den grund, og så har du også lidt at give dig til i tiden op til den store aften.