Spring til indhold

4 af de største konspirationsteorier 

Med jævne mellemrum sker der noget i verden, der er så utroligt, at nogle faktisk vælger ikke at tro på det og fabrikerer teorier om, at det enten ikke er sket eller at noget, som ikke er sket, faktisk er sket. Det er det, man kalder konspirationsteorier, og selvom det er et fåtal, kender mange af os faktisk en konspirationsteoretiker. Læs med her, hvor vi ser på nogle af de mest udbredte konspirationsteorier, verden har oplevet. 

Efter en årrække uden så meget opmærksomhed, har konspirationsteorier har fået vind i sejlene de sidste par år, særligt med coronapandemiens udbredelse, men også de gamle teorier bliver jævnligt luftet af de såkaldte sølvpapirshatte, altså mennesker, som af mange betragtes som skøre og afkoblede fra virkeligheden. 

Elvis lever – eller gør han? 

Da Elvis Presley døde i 1977, var hele den vestlige verden i chok. Det mægtige ikon som havde været soundtracket til rigtigt mange menneskers liv havde forladt denne jord. Det var dog ikke alle, der var af den opfattelse og som stadig den dag i dag hævder at der var fiflet med ting omkring superstjernens vægt og andre ting, som ikke kunne passe. Mange har i tidens løb hævdet, at de har set Elvis rundt omkring, og at hans død var fingeret for at frigøre ham fra det hårde liv i rampelyset, der var ved at tage livet af ham. 

Inkarnerede Elvisfans kan besøge hans hjem Graceland i Memphis, USA, hvor mange af Elvis ting og sager fra hans liv kan ses. Mens de fleste vælger at spare op til sådan en tur, er der nogle, der vælger at tage et kviklån for at finansiere rejsen. Hvis man overvejer det, er det vigtigt at forstå, hvad et kviklån indebærer og hvor mange penge, man helt præcist ender med at skulle betale tilbage. Det kan være svært at gennemskue, og derfor er det så vigtigt at forstå. Der er både renter og andre omkostninger forbundet med et lån, og i alt kan der være tale om at skulle betale dobbelt så meget tilbage, som man lånte, eller endda mere. 

Månelandingen i ørkenen 

En af de helt store konspirationsteorier, som man stadig kan støde på, er den, at månelandingen i 1969 aldrig har fundet sted, og at hele verden blev bedraget. Tilhængerne af denne teori påstår, at månelandingen blev optaget i en ørken i USA og at Neil Armstrong aldrig i virkeligheden satte fod på månen, men altså i ørkensand. Tilhængerne påstår at det ville være umuligt at flyve til månen og lande, og at man valgte at snyde russerne ved at foregive en månelanding. 

Skyskraberne som ikke kunne styrte sammen 

En af de nyere konspirationsteorier handler om 11. september 2001, hvor terrorister kaprede to store passagerfly og styrede dem direkte ind i World Trade Center, som efterfølgende styrtede i grus. Konspirationsteoretikerne hævder, angiveligt med data fra byggesagkyndige, at flyene ikke ville kunne få husene til at styrte sammen, men at der var tale om et insiderjob fra selveste CIA. Denne teori har mange følgere og vil nok overleve i mange år fremover. 

Bliv vaccineret med mikrochips 

En teori, som dog er ved at tabe pusten, men som mange sølvpapirshatte udbredte sig om i starten af coronapandemien var, at virussen var konstrueret af Microsoftstifteren Bill Gates for at han kunne indsætte nanochips i mennesker, når de skulle vaccineres og på den måde overvåge og kontrollere dem. Dette fordi, Bill Gates få år før pandemien brød ud forudsagde, at verden kunne blive ramt af en pandemi indenfor få år, hvilket han jo fik ret i, men som naturligvis ikke betød at han havde skabt den.