Spring til indhold

Spar tid og penge med et ERP-system

  • af

Der stilles hele tiden større og større krav til virksomheder. Krav om transparens, øget tilgængelighed, hurtig responstid og mere overskud til den enkelte samarbejdspartner eller kunde. Det betyder, at man i virksomheden skal løbe hurtigere og hurtigere for at kunne følge med. Derfor kan det betale sig at undersøge, hvorvidt det er muligt at optimere virksomhedens processer. Èn måde at gøre det på er med et ERP-system.

Hvad er ERP?

ERP står for Enterprise Ressource Planning, og et ERP-system centraliserer aktiviteter som økonomi, produktion og lager. Med et ERP-system kan man integrere virksomhedens IT-systemer i stedet for at skulle navigere i en række enkeltstående IT-systemer. Således skaber systemet et samlet overblik over virksomhedens processer.

Mange vælger at hoste deres løsning i Microsoft Azure, der er en samling af cloudbaseret tjenester, der er fuldt integreret med det lokale miljø. Dermed bliver daglige aktiviteter nemme og hurtige at administrere.

Fordele ved ERP-system

Der er flere fordele ved at implementere et ERP-system i sin virksomhed, og her er listet tre af dem.

  1. Det fulde overblik
    Med et ERP-system er alle virksomhedens processer og aktiviteter samlet ét sted, og de ansatte har dermed nem adgang til det fulde overblik over disse.
  2. Mindre ressourcespild og øget effektivitet
    Systemet sparer virksomheden for tid og ressourcer, da det blandt andet optimerer interne arbejdsgange og afrapportering. Desuden gør det deling af data på tværs af afdelinger hurtigere og nemmere, hvorfor synergien mellem dem typisk bliver bedre. Således vil man også opleve en øget effektivitet og mindre grader af dobbeltarbejde, fordi alle IT-systemer netop er integreret i ét.
  3. Forbedret konkurrenceevne
    Den sparede tid og øgede produktivitet resulterer i en optimering af virksomheden, og dermed bliver den mere konkurrencedygtig, fordi der er lagt en god bundlinje.

Alle virksomheder kan i princippet få glæde af at implementere et ERP-system. Uanset størrelse og branche er det nemlig muligt at finde en løsning, der passer til den enkelte arbejdsplads. Derfor er det en god ide at søge rådgivning hos en fagperson, der kan hjælpe jer med at finde den rette løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *