Spring til indhold

Så vigtig er en ren arbejdsplads

  • af

Hygiejnen på en arbejdsplads har stor betydning for medarbejdernes trivsel og dermed også deres produktivitet og motivation. En ren og pæn arbejdsplads skaber nemlig et langt bedre miljø og medfører flere fordele. Derfor kan grundig, regelmæssig rengøring betale sig og bør prioriteres på enhver arbejdsplads.

Øget sundhed

Indeklimaet på en arbejdsplads har afgørende betydning for medarbejdernes sundhed. Især køkkener og toiletter bør hele tiden være rene, da mange har sin gang der i løbet af dagen. Jævnlig rengøring af disse faciliteter mindsker risikoen for, at bakterier spredes rundt på arbejdspladsen. Den begrænsede bakteriespredning kan mærkes på sygefraværet, der ofte falder, fordi medarbejderne ikke så nemt smitter hinanden, når de skranter. God rengøring kan således bidrage til, at medarbejderne er mere sunde og raske, og at fraværsprocenten forbliver lav.

Bedre energi

Ud over at en ren arbejdsplads øger de ansattes sundhed, har den også en positiv effekt på energiniveauet. Rene rum uden støv i luften og i krogene er behagelige og giver et større overskud. Det sætter rammerne for en effektiv og koncentreret arbejdsdag.

Generelt udviser medarbejderne større stolthed over en pæn arbejdsplads, og det kan udefrakommende mærke på dem. Desuden giver arbejdspladsen et godt førstehåndsindtryk på potentielle kunder eller samarbejdspartnere, der besøger matriklen.

Uddeleger rengøringen

Hvis I på arbejdspladsen har svært ved at finde overskud til at holde omgivelserne rene, kan I med fordel overlade erhvervsrengøringen til professionelle. Således bliver rengøring ikke en stressfaktor, fordi I med en aftale med et rengøringsfirma møder ind til rene og pæne faciliteter og dermed giver medarbejderne de bedste vilkår for en produktiv og behagelig arbejdsdag.

Det er ganske vist en udgift at uddelegere rengøring, men det kan betale sig på både den korte og den lange bane. En ren arbejdsplads er nemlig en god arbejdsplads, og derfor er pengene godt givet ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *