Spring til indhold

Virksomheder kan spare en formue på print

  • af
Virksomheder kan spare en formue på print

I mange virksomheder er der restriktioner på brugen af print, og det er for eksempel ofte ikke tilladt at printe til privat brug. Og det er der en rigtig god grund til. Det er nemlig hammerdyrt at printe, og det bliver bestemt ikke bedre af diverse vedligeholdelsesaftaler med printerproducenten, som ofte koster en mindre formue. Men der er altså store penge at spare, hvis I bare en lille smule på printpolitikken.

Køb billige blækpatroner

Det helt store sted at sætte ind er på blækpatronerne. Mange af os har – professionelt og privat – accepteret, at blækpatroner er dyre. Men der findes faktisk massevis af billige blækpatroner, som sagtens kan bruges. Men nu er du sikkert skeptisk.

De store printerproducenter har nemlig brugt mange år på at bilde forbrugerne ind, at det kan ødelægge printeren at bruge andre blækpatroner end lige netop producentens egne. Men der er ingen undersøgelser til at understøtte den påstand, og intet tyder på, at patronernes ophav har betydning. Selvfølgelig findes der altid dårlige produkter, som ikke burde sælges, men her handler det blot om at bruge sin sunde fornuft som i alle andre tilfælde.

Du kan købe de såkaldt kompatible blækpatroner på nettet (fx her), og der er store besparelser at hente i forhold til de store producenter.

Ofte kan der være mange penge at spare ved at spekulere i valutaer. Hvis den norske eller svenske krone er lav, kan man ofte spare mange penge ved at købe i udlandet. Tjek eksempelvis priserne på den norske udgave af InkPro og sammenlign med de danske priser.

Print mindre

Et andet oplagt tip er naturligvis at printe mindre. Selvom man nemt kan tænke sig til dette tip selv, er det ikke alle virksomheder, der efterlever det. Ofte printes dagsordener og bilag til møder, meddelelser til medarbejderne og meget andet, selvom det nemt kunne sendes ud på mail. Undgå derfor så vidt muligt at printe, medmindre en kollega beder om det. Det kan hurtigt spare hundredvis af print hver uge, og det kan altså mærkes på printkontoen. En anden god idé er naturligvis at printe dobbeltsidet, når du printer. Så sparer du op til 50 % af alle prints.