Spring til indhold

Sådan forbliver du attraktiv som arbejdsplads

  • af

En af de absolut vigtigste ressourcer vi har her i landet, er vores arbejdskraft og naturligvis ikke mindst vores viden. Det betyder også, at det er de menneskelige ressourcer der er i meget høj. Hvis man som virksomhed lever af at sælge viden, er man derfor også dybt afhængig af at have denne viden og dermed at have de rigtige mennesker ansat.

Langt de fleste virksomheder er i konkurrence med andre virksomheder. Det betyder også, at der er ofte er konkurrerende virksomheder, der gerne vil have fingrene i ens ressource, altså ens medarbejdere. Som virksomhed skal man derfor ikke kun gå efter at få fat i de bedste medarbejdere, man skal i høj grad også gøre alt hvad man kan for at holde på dem.

Penge er ikke alt

Der er mange, der fejlagtigt tror at lønnen er det afgørende. Dette er meget sjældent tilfældet. For selvom en fornuftig lønramme naturligvis er en af grundstenene for glade medarbejdere, så er det ofte de bløde værdier der kan tælle mere på den lange bane. Det kan være ting som gode barselsvilkår, hjemmearbejdsplads, gode vilkår ift børns sygdom, kortere arbejdsuger eller så meget andet.

Som virksomhed kan man lave uendelig mange gode tiltag, der kan være med til at sørge for, at det er attraktivt at blive på arbejdspladsen, men også at den er attraktiv at komme til. På den måde kan man lokke nye gode menneskelige ressourcer til og dermed være endnu mere konkurrencedygtig på dette punkt.

Lederne er kulturbærere 

Det er dog ekstremt vigtigt, at man har sine ledere med i sine overvejelser. For selvom der er gode intentioner fra toppen, hjælper dette ikke, hvis det ikke føres med ned gennem systemet af de ledere der måtte være i virksomheden. Uddannelse af ledere, er noget af det vigtigste man kan investere i. Det er måske “manden på gulvet” der udfører arbejdet, men man skal have hele kæden med, og her er lederne og mellemlederne uhyre vigtige redskaber.