Spring til indhold

ERP-systemer – guide til at vælge det rette ERP-system

  • af

ERP-systemet er et softwareprogram. Systemet findes i forskellige udgaver som alle på forskellig vis er designet til at håndtere bl.a. ordrebehandling, indkøb, lagerstyring og økonomistyring i firmaet. I stedet for at firmaet skal have mange forskellige systemer, der ikke nødvendigvis taler sammen, bliver ERP-systemet et system, der kan håndtere hele driften. Det er både smart og funktionelt. Som med alt andet nyt vil det kræve noget tid og nogle ressourcer tilstrækkeligt at få integreret det nye system i firmaet. I første omgang handler det dog om at vælge det rigtige ERP-system blandt de mange ERP systems. Se mere her, hvor du får en guide til hvilke tilgængelige ERP-systemer, og hvordan du vælger det rette for dig.

Find informationer omkring ERP-systemer

En måde at gøre valget omkring ERP-systemer lettere på er ved at søge informationer. En grundig informationskilde til de forskellige ERP-systemer kan findes via ovenstående link. På hjemmesiden finder du en guide over f.eks. fordele og ulemper ved de forskellige ERP-systemer. I Danmark føres bl.a. Microsoft Dynamics 365 systemerne, SAP, Infor M3 og ASPECT4. Valget af system vil have betydning for bl.a. udvalget af ERP-applikationer, der kan hjælpe ens firma med bl.a. at drive forretning, og optimere firmaets resultater.

De forskellige systemer – et kort overblik

I dette afsnit vil du blive præsenteret for et kort overblik over 4 af de mest anvendte ERP-systemer i Danmark. Ønsker du flere informationer omkring ERP-systemerne kan du søge dem på linket ovenfor.

SAP

Systemet er verdens største ERP-system. Systemet er designet til multinationale virksomheder, som typisk opererer i mange forskellige sektorer og lande. Systemet kan bl.a. håndtere regnskaber, projektstyring, salgsledelse etc. Da systemet er designet til større virksomheder, er systemet også teknisk svære at arbejde i.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Dette system er designet til små og medium store virksomheder. Du har mulighed for at håndtere følgende funktioner med systemet; økonomistyring, lagerstyring, kundestyring, kontrakthåndtering, rapportering og dataanalyse etc. Systemet er nemt at arbejde med og opretholde.

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations

Dette system er udviklet for større virksomheder, hvilket også ses i systemets funktioner. Med systemet kan firmaet bl.a. håndtere produktstyring, økonomistyring, budgetplanlægning, lagerstyring, kontrakthåndtering, logistikstyring og salgsledelse.

Infor M3

Dette system er verdens tredje største ERP-system. Systemet er velegnet til internationale virksomheder med tunge og komplicerede arbejdsprocesser. Systemet kan bl.a. håndtere salgsledelse, økonomistyring, produktstyring, indkøbshåndtering, marketing, kundeservice og HR-ledelse.