Spring til indhold

Sådan finder du ekstra bageplader til din ovn

  • af

At have ekstra bageplader til din ovn kan være en stor hjælp, især når du forbereder store måltider eller bagværk til familie og venner. Men hvordan finder man de rigtige bageplader, der passer til din ovn?

Mål og specifikationer

Først og fremmest er det vigtigt at kende dimensionerne på din ovn. Mål indersiden af ovnen, hvor bageplader skal placeres, og noter både længde og bredde. Når du har disse mål, kan du begynde at lede efter bageplader, der passer. De fleste producenter angiver størrelsen på bagepladerne, så du kan finde ud af, om de vil passe i din ovn. Det er også en god idé at overveje, hvilken type bageplade der passer bedst til dine behov – enten en standard plade, en perforeret plade til bedre luftcirkulation eller en dyb plade til bagning af kager og lasagner.

Hvor skal du lede?

Når du har dine mål klar, kan du begynde at lede efter bagepladerne. Online butikker tilbyder et bredt udvalg af bageplader, så du kan finde den rigtige størrelse og type. Desuden kan du besøge specialbutikker for køkkenudstyr, hvor personalet ofte kan give råd om de bedste bageplader til netop din ovn. Hvis du har en specifik ovnmodel, kan det også være en god idé at søge efter reservedele eller tilbehør på producentens hjemmeside, da de ofte sælger ekstra bageplader, der passer perfekt.

Overvej materialet

Når du vælger ekstra bageplader, bør du også overveje, hvilket materiale de er lavet af. Rustfrit stål, anodiseret aluminium og belagte plader er populære valg. Rustfrit stål er holdbart og modstandsdygtigt over for rust, mens anodiseret aluminium er let og leder varme godt, hvilket gør det ideelt til bagning. Belagte plader gør det lettere at tage bagværk ud og rengøre, men de kan være mindre holdbare over tid. Vælg det materiale, der passer bedst til din bagestil og vedligeholdelsespræferencer.