Spring til indhold

Bliv klogere på IP-adresser 

Alle som surfer på internettet får automatisk tildelt en IP-adresse. Men hvad er det egentlig for en størrelse? Internettet er et komplekst univers. Derfor kan det nogle gange være svært at finde rundt i. Men det er altid en god ide at sætte sig ind i, hvordan tingene fungerer. Det gælder blandt andet for IP-adresse.  

På https://minip.dk/ kan man læse meget mere om netop dette – IP-adresse. ”IP” står først og fremmest for ”Internet Protokol”. Internettet bruger IP-adressen på samme måde, som man bruger en telefonbog. Ved at finde given IP-adresse så ved internettet, hvor informationerne skal sendes til. Det er altså en måde, hvorpå internettet kan kommunikere. 

Hvorfor er IP-adresser vigtigt? 

Faktisk kan man slet ikke bruge internettet uden en IP-adresse. Hver eneste IP-adresse er koblet på en enhed. Den er derfor unik. Det er relevant at vide noget om IP, fordi det er dette som gør, at man ikke er anonym på internettet. Ens internetudbyder kan bruge ens IP-adresse til at blandt andet overvåge ens færden på internettet. 

Dette kan ske ved, at nogen går ind og indsamler information om ens historik online. Dette behøver nødvendigvis ikke være nogen ulempe. Men det kan være ubehageligt at vide, at andre holder øje med ens gøren og laden på internettet. Ønsker man at være mere privat, kan man faktisk skjule sin IP gennem en VPN.  

Skjul din IP 

Ønsker man at skjule sin IP gennem en VPN, kan dette let gøres online. Når man gør dette, bruger man en fremmed IP. På den måde kan man endda selv vælge sin virtuelle lokation. Samtidig krypterer VPN alle oplysninger. Derved bliver alt, man foretager sig på internettet, ulæseligt for andre.  

VPN står for Virtual Private Network. Dette er helt lovligt at bruge i Danmark. Gennem dette undgår man at blandt andet virksomheder eller kriminelle opsporer en. Samtidig er man ikke i risikozonen for at blive hacket.