Spring til indhold

Et træ til enhver lejlighed 

Fyrretræet er et af de ældste træsorter i Danmark. Der er rigtig mange gode ting, som man kan bruge fyrretræet til. Som bekendt kan man til jul hive et fyrretræ ind i stuen og pynte det flot. Men dets robusthed har medvirket til, at man har bygget alt fra borde til gulve med træsorten. Det er desuden et billigt valg af materiale.  

Et fyrretræ kan altså bruges til rigtig mange ting. Desuden er det rigtig nemt at avle på træet. Efterfølgende er det også rigtig nemt at arbejde i materialet. Helt naturligt er fyrretræet meget lyst. Det har en varm farve. Desuden er årringene inde i selve stammen meget tydelige. Dette giver et helt særligt og flot spil, når det bruges til møbler og lignende.  

Pleje af fyrretræ 

Det kan være en rigtig god ide at pleje sine møbler af træ. Dette vil både forlænge levetiden på dem. Men det vil også give træet mere liv og gøre det friskt at se på. Desuden vil en god behandling af træet også sikre, at træet ikke suger vand og snavs. Ønsker man at male træet, bør man også først og fremmest behandle træet.  

Fyrretræ er rigtig billigt. Men hvorfor er det mon det? Det er utrolig nemt at fremstille træet, avle på det og arbejde i det. Desuden er der generelt rigtig mange fyrretræer i Norden, i og med at det er den mest udbredte træsort her. Det kræver altså ikke noget særligt at få skabt træet. Dette er med til at give den lave pris.  

Vælg den rigtige olie 

Fyrretræ er ret blødt i sin form. En ide er derfor at både behandle træet med sæbe og olie. Gør man det, vil man mærke, at træet tager imod begge behandlingsmetoder. Det bliver både flot og mere holdbart.