Spring til indhold

Fede måder du kan være aktiv i naturen på

Danmark har helt fantastisk natur, og vi er heldige at mange byer stadig er omgivet af en del natur på den ene eller den anden måde. Det betyder at det er de færreste mennesker i Danmark som har længere til natur end det kan betale sig at bevæge sig mod. Naturen kan noget helt særligt, og er på sin vis helbredende for sjælen.  

Old-mennesket var en dygtig og udholdende jæger, der med sin veludviklede hjerne var i stand til at udtænke strategier og anvende redskaber til at nedlægge hurtigere og stærkere dyr end os selv. Menneskekroppen er bygget til at bevæge sig aktivt i løbet af dagen, og naturen har en stærk instinktiv tiltrækning i os.  

Nu tilbringer mange danskere størstedelen af deres timer i døgnet med at sidde stille indendørs. Er det på tide at komme tilbage i naturen og udnytte menneskekroppens kapacitet bedst muligt? 

At vandre er bliver mere og mere populært 

Du kender helt sikkert en eller to, som er helt vilde med at vandre. Det at vandre i naturen er en super måde at få gang i kroppen, samtidig med at man kan nyde naturen og den friske luft. Hop i et par vandrestøvler, begiv dig afsted sammen med nogle gode venner og nyd udsigten undervejs.  

Jernhesten giver dig vind i håret 

En anden måde du kan nyde naturen på samtidig med at du får sved på panden er med din cykel. Det er nemt at hoppe på cyklen og så bar padle derudaf, og du kan også nemt selv regulære hvor hårdt det skal være.  

Det kan være befriende at mærke vinden imod ansigtet imens du padler derudaf, samtidig med at du lytter til fuglekvidder og nyder den friske luft i naturen. Hvis du har mod på det kan du ligesom mange andre, begive dig ud i mountainbike kørsel hvor der er lidt mere fart på.