Spring til indhold

Flyt ud af byen og få græs under tæerne 

Drømmer I om at få mere plads, længere til naboerne og ikke mindst en have, hvor børnene kan løbe ud at lege? Så kan I overveje at flytte ud af byen og købe eller bygge et hus, hvor der er plads til hele familien, og hvor livet i endnu højere grad kan nydes. 

Mange bliver hængende i storbyen efter endt uddannelse, og det kan da også godt lade sig gøre at bo i en lille lejlighed med et enkelt mindre barn, men når søskende melder deres ankomst kan pladsen blive trang. Herudover kan det være bøvlet at skulle op og ned at mange trapper med indkøbsposer og sovende børn i favnen, ligesom børnene heller ikke selv bare kan løbe ud at lege og defor altid skal have en af forældrene med. 

Skån klimaet med et lavenergihus 

Der er mange muligheder, hvis man ønsker at flytte i hus. Nogle vælger at købe et af de mange huse, der blev bygget i 1970’erne eller 1980’erne, da disse ofte er i relativt god stand og altså ikke kræver den helt store renovering, som kan være både dyr og tidskrævende. Man kan også vælge at få bygget sit helt eget hus af lavenergihus træ, og flytte ind i noget helt nyt, som man selv kan sætte sit præg på. 

Morgenkaffe på terrassen 

En af de helt store fordele ved at flytte i hus, hvad enten det er et eksisterende hus eller et helt nybygget, er haven. Hvis man selv er vokset op med en have, man kunne boltre sig i, vil man ofte længes efter igen at kunne åbne terrassedøren og gå ud på græsset i bare tæer. Også det at kunne drikke sin morgenkaffe på terrassen en lørdag morgen er en luksus, mange drømmer om. Det kan altså blive til virkelighed, hvis man vælger at bytte andelslejligheden på Østerbro ud med et hus i forstæderne eller på landet, hvis ens arbejde giver muligheder for det. 

Slip for støjende underboer 

Når man bor i hus, har man alt andet lige mere plads, end hvis der er tale om en lejlighed. I en lejlighed er rummene ofte små, og alle rum er udnyttet maksimalt. I et hus har man lys og luft, og der er mere plads til at bevæge sig rundt på. Herudover er der en helt anden ro, når man bor i hus og altså ikke har nogen naboer lige over, under eller ved siden af. Alene den ro er grunden til, at mange drømmer om at flytte i hus.