Spring til indhold

Guide til indretning af den lille altan

Rigtig mange os bor i lejlighed med en lille altan med begrænset plads, hvor der ikke er mulighed for at indrette store havemøbler. På trods at den begrænsede plads på altanen, så er findes alligevel et bredt udvalg af pæne altanmøbler, der netop er bygget til formålet.

Du kan derfor sagtens nyde din morgenkaffe eller eftermiddagskaffe uden nødvendigt at skulle gå på kompromis.

Sammenklappelige møbler smart og smukt

Der kommer flere enlige og singler i samfundet, og derfor vokser interessen for mindre boligere større, og det samme gør sig gældende inden for møbelindustrien. Sammenklappelige møbler er populære som aldrig før af flere årsager.

Først og fremmest fylder det minimalt, er meget praktisk og skal stort set ikke vedligeholdes. Det sidste gør sig gældende, hvis der er tale om møbler i flet eller nonwood. Udvalget er blevet større gennem årene og der findes en lang række fede havemøbler i lækkert teakftræ, der kræver behandling og olieres på lige fod med de øvrige havemøbler.

Teaktræ er helt klart for dem, der elsker at plejer deres møbler, hvor der med over tid opstår patina, som er meget unikt og smukt at se på.

Indretning af altanen sjovt og spændende

En smuk og indbydende altan kræver tid og kærlighed som alt andet. Med andre ord er det vigtigt, at udnytte hver eneste kvadratmeter og har du ikke en god fantasi, eller et indretningsidé, kan det være en god ide at alliere sig med en ven.

En indbydende altan er helt fantastisk, når sol står højt i de varme måneder, og lejligheden er ophedet af varme. Der er næsten ikke noget bedre, at nyde en kold drink eller øl midt om sommeren på sin altan.

5 råd til indretning af din altan

  1. Skab et overblik over din altan, og find ud af hvor plads du egentlig har til rådighed.
  2. Hvad skal altanen bruges til? Skal du bare nyde dine kolde drikke og morgenkaffe og eftermiddagskaffen? Overvejer du måske at grille og invitere familien eller venner til en god middag? Det er vigtigt du gøre op med dine forventninger, og hvad der kan lade sig gøre.
  3. Er altanen overdækket? Hvis ikke – Så kan det være en god idé med en mindre markise eller solsejl, så du undgår direkte kraftige solstråler.
  4. Er du typen, der elsker at pleje dine møbler – Så gå efter altanmøbler i rigtig træ. Havemøbler i træ kan både olieres og males efter ønske. Er du den omvendte type – Så gå efter altanmøbler i nonwood, metal eller flet.
  5. Skabe hyggelige rammer, så altanen både fungere som en “hyggestue” og samtidig skal kunne fungere i hverdagen. Altanen skal ikke være rodet, og skal helt være “luft” imellem så du ikke risikere at falde over det, og ender med at komme til skade.