Spring til indhold

Indret dit soveværelse med nyt sengestel 

Ude godt, men hjemme bedst, som man siger. Vi elsker vores hjem. Der, hvor vi bor og har vores base. Vi indretter vores hjem, så det passer til vores personlige stil og smag. Vi udtrykker os med billeder på væggene og møblerne. Viser hvem vi er og hvad vi står for gennem boligindretningen. Det er sjovt og giver mange gode oplevelser, som bliver hængende med de møbler og billeder vi anskaffer os. Indretning er en kreativ proces. 

Med et nyt sengestel kan du gøre underværker i soveværelset. Der er mange at vælge imellem, og de kommer i smukt design i flere stilarter. Med en seng på 160 x 200 cm, som falder i din smag og passer ind i stilen på din boligindretning, kan du indrette soveværelset, som du har drømt om. Om du er til flamboyant velour eller nordisk minimalisme, så er der sengestel, der passer. Dit soveværelse bliver måske dit favoritrum, hvis det ikke er det i forvejen. Fornyelse giver glæde og tilfredshed. Og lidt selvforkælelse skal der til en gang imellem. 

Soveværelset som hvilerum 

I soveværelset skal man kunne hvile og finde ro. Det har faktisk indflydelse på din nattesøvn om du befinder dig godt, hvor du sover. Det miljø, du ligger i, påvirker din søvn. Derfor er det godt at have et pænt og ryddeligt soveværelse. Sørg også for at lufte ud, mindst en gang om dagen, hvor du sover. Frisk luft er ren helse for både krop og sind. Man sover dejligt, når luften ikke er gammel og klumret. 

Og sørg også gerne for at holde orden i dit soveværelse. Rod kan også forstyrre nattesøvnen. Et pænt og ordentligt soveværelse er fri for distraherende rod og ugjorte gøremål. Der skal ikke være noget, der stresser én, når man skal sove. Det er vigtigere end man lige skulle tro, men faktisk er det let nok at forstå. For når man skal sove, så skal man ikke have en masse forstyrrende tanker i hovedet, som “Jeg må også huske at rydde op”, eller “Jeg fik heller ikke gjort rent i dag”. 

Søvn og drømme 

Søvnen og drømmene er afgørende for vores mentale hygiejne. Eksperimenter har vist hvad der sker, hvis man fratager mennesker deres drømmesøvn. Gør man det over en lang nok periode, kan der opstå symptomer på sindssyge. Det er vigtigt med en rolig søvn, som er lang nok til at man kan drømme. Så vil man vågne frisk op næste morgen. Klar til nye udfordringer.