Spring til indhold

Kom i gang med hjemmetræning

Hjemmetræning er den mest fleksible måde at træne på, og i mange tilfælde også den billigste. Her kan du læse mere om, hvordan du får en god start på hjemmetræningen, og hvilket udstyr du har brug for, for at komme i gang.

Lav en god rutine

Hjemmetræning handler i det store og det hele om rutine. Hvis du laver dig en god rutine, er der større chancer for, at du vil overholde og opretholde den over længere tid. De fleste synes det er en udfordring at udøve disciplin overfor sig selv, lige når det kommer til hjemmetræning. Det handler om, at der er mange andre fristelser i hjemmet, som vi heller vil lave, end hjemmetræningen. Det kan for eksempel være ting som at se på fjernsyn, lave mad eller læse en god bog.

Derfor er det vigtigt at man laver en aftale med sig selv om hvad man skal lave – og et fast tidspunkt for hvornår. Dette er faktisk en god øvelse, specielt for dig, der er glad for at prokrastinere og har svært ved at tage dig sammen til ting. Det er nemlig noget som man, i lighed med kroppen i sig selv, kan træne sin hjerne til at blive bedre til. Så hvorfor ikke gå i gang allerede i dag?

Find en træningsform du nyder

Det er også svært vigtigt at finde en træningsform som man rent faktisk kan lide. Det kan nemlig udgøre hele forskellen på, om man vil overholde sit program eller ej. Hvis du for eksempel kan lide yoga, er dette en ypperlig træningsform til hjemmetræning, det samme gælder for pilates, men også for andre former for styrke- og suspension træning.

Det kan også være så nemt, som at købe et par gode træningssko og løbe en tur udenfor og lav nogle øvelser derhjemme. En slyngtræner er dog et godt værktøj, hvis du gerne vil lave effektiv styrketræning derhjemme. Det er også godt at have en god yogamåtte, så man har et skridsikkert underlag at træne på.

I tillæg til gode rutiner, skal man også sørge for at træne i noget tøj, der tåler lidt sved. Man kan også lave sig et eftertræningsrituale med en god smoothie og et varmt bad, der gør det lidt mere fristende at træne, fordi man får en god belønning bagefter. Denne formen for belønningssystem, kan fungere godt for dem, der har svært ved at tage sig sammen til at træne.