Spring til indhold

Kortlæg dine udgifter, når du flytter hjemmefra 

Når man flytter hjemmefra skal man til selv at stå for alt, også husstandens økonomi, og her er det vigtigt at få betalt alle sine regninger, så man ikke risikerer at der pludselig ikke er strøm på køleskabet, fordi man ikke havde fået betalt elregningen. Læs med her, hvor vi giver dig tips til, hvilke udgifter, du skal være opmærksom på, når du flytter hjemmefra. 

Husleje og forbrug 

Når man ikke længere bor hjemme hos sine forældre, skal man selv sørge for at få betalt husleje, men det er ikke nok med det, for der kommer også udgifter til el og varme. Hvis du er så heldig at bo i en af Ikast Boligforenings lejemål, kan du på hjemmesiden Ikastbolig.dk læse om, hvordan betalingen af disse ting foregår. 

Her gør man brug af en løsning fra Brunata, som letter aflæsning og betaling for både lejere og boligselskab. I dette boligselskab er vand inkluderet i huslejen og afregnes altså kollektivt og ikke individuelt. 

Forsikringer 

Når du flytter hjemmefra, er noget af det første, du bør gøre, at få dine forsikringer i orden. Dette er vigtigt, i det tilfælde at du selv kommer til skade, for eksempel hvis du vælter på cyklen og smadrer dine tænder, eller hvis du kommer til at ødelægge noget i din lejlighed, der koster mange penge. Det kan også dreje sig om tyveri, og da kan der være tale om mange penge, hvis du får stjålet din computer, telefon, TV, smykker og andre dyre ting.  

Her træder forsikringen ind og dækker, så du kan købe nyt, men det forudsætter naturligvis, at du har tegnet en forsikring. Der er mange forsikringsselskaber at vælge i mellem, så undersøg lidt omkring de enkelte inden du beslutter dig, men vent ikke for længe, da man aldrig ved, hvad der sker.