Spring til indhold

Sådan får du styr på din virksomheds regnskab

Hvis du har dit eget firma, er det vigtigt, at du holder styr på dens regnskab. Det er vigtigt, at du altid ved, hvor mange penge der henholdsvis går ind og ud af virksomheden. Hvis du har ansatte, er det naturligvis også vigtigt, at du har styr på deres lønsedler, feriepenge og lignende udbetalinger.

Som virksomhedsejer er der ofte rigeligt at se til. Derfor er det også en god idé at ansætte en bogholder, der kan varetage regnskabet. På den måde får du fjernet ansvaret fra dine skuldre og kan i stedet bruge energien på virksomhedens kerneopgaver. Læs mere om alle fordelene ved en bogholder i nedenstående.

En bogholders funktion

Der er flere gode grunde til at hyre en bogholder. Blandt andet kan vedkommende hjælpe dig med følgende:

  • Overblik over alle indtægterne
  • Overblik over alle udgifterne
  • Afstemning af regnskab
  • Beregning af løn og skat
  • Renteberegninger
  • Rabatberegninger
  • Indbetaling af moms
  • Udsendelse af fakturaer
  • Eventuelt rykke for manglende betalinger

Derfor vil ansættelsen af en bogholder unægtelig fjerne en stor del af arbejdspresset og ansvaret fra dine skuldre. Det vil samtidig frigive både tid og energi, som du kan bruge andetsteds i firmaet.

Undgå bøvlet med en ny medarbejder

Hvis du har en mindre virksomhed, har du måske selv sørget for regnskabet indtil nu. Derfor kan det måske virke overvældende at ansætte en ny medarbejder. Det kan også være, at du egentlig ikke er helt sikker på, om du har timer nok til vedkommende. Eller måske har du ikke tid til en rekrutteringsrunde.

Uanset hvad der måtte bekymre dig ved at ansætte en ny medarbejder, findes der en anden løsning. Du kan nemlig hyre en ekstern bogholder.

Derfor er en ekstern bogholder en god idé

Når du hyrer en ekstern bogholder, får du en lang række fordele. Først og fremmest slipper du for en rekrutteringsrunde. Du skal heller ikke stå med mere administrativt arbejde eller finde en fysisk kontorplads.

Til gengæld får du en dygtig bogholder, der ofte har flere kollegaer at sparre med. Det vil derfor sige, at selvom du kun har én bogholder, får du ofte hjælp af et helt team, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du gerne vil samarbejde med et professionelt bogholderfirma, der har fokus på en effektiv arbejdsgang, bør du overveje Retio. Bliv klogere på Retio her.