Rigtig mange danskere har i dag enten haft, eller har stress. Vi lever i en verden, hvor alt ting går meget stærkt, og det kan påvirke mange mennesker negativt og sætte dem under et for stort pres, hvis ikke folk får sagt fra i tide. Stress kan i sidste ende føre til både korte og lang tids sygmeldinger, hvilket påvirker både den ramte, dens familie, arbejdspladsen og mange omkring den stress ramte.
Stress eller travlhed?
Mange mennesker kan godt komme til at forveksle det med at have travlt med det at have stress. Man kan nemlig godt have travlt uden på nogen måde at skulle til at sygemelde sig med stress. Oftest er det sådan at når man har travlt, uagtet om det er meget travlt eller blot lidt travlt, vil der oftest være en lyst forbundet med, at klare de opgaver der ligger foran en. Når det drejer sig om stress er lysten oftest forsvundet, og alle opgaver vil føles som en pinsel og en pligt at gennemføre.
Hvad er stress?
Stress er en tilstand, din krop bliver sat i, når du bliver placeret i ekstreme eller pressede situationer. Stress er dermed ikke en sygdom men din krops måde at håndtere uvante situationer på den mest hensigtsmæssige måde. Stress opstår når de indre eller ydre krav, der er til dig overstiger de ressourcer, du som person har til rådighed til at møde de krav.
Sådan håndterer du stress
Der er mange måder, man kan håndtere det at være stresset på. Nogle kan selv håndtere det og komme af med det. Men det er ikke alle, der kan håndtere stress alene. Derfor er det heldigt at man kan søge hjælp. Det kan f.eks. være hos en psykolog hvor man kan få god vejledning og hjælp til det med at komme af med stressen og hjælpe med at stressen ikke kommer krybende tilbage, så snart man starter med at arbejde igen.