Spring til indhold

Sådan skærer du ned på fedtstoffet i din mad

En måde at reducere fedtindholdet i din mad på er at undgå forarbejdede fødevarer. Forarbejdede fødevarer har ofte et højt indhold af usunde fedtstoffer som f.eks. mættede fedtstoffer og transfedt. Vælg i stedet friske, hele fødevarer. Disse omfatter frugt, grøntsager, magre proteinkilder og fuldkornsprodukter. Når du laver mad derhjemme, skal du bruge sunde tilberedningsmetoder, f.eks. grilning, bagning eller dampning. Og sørg for at bruge sunde olier som f.eks. olivenolie eller avocadoolie. Endelig skal du holde øje med størrelsen af dine portioner. Selv sunde fødevarer kan have et højt kalorie- og fedtindhold, hvis du spiser for meget af dem. Så sørg for at spise fornuftige portioner for at hjælpe dig med at kontrollere din vægt og holde dit fødeindtag under kontrol.

Brug mindre fedt med en airfryer

Airfrying er en sundere måde at tilberede mad på, da der kun bruges lidt eller ingen olie. Det betyder, at din mad har et lavere fedt- og kalorieindhold. Hvis du ønsker at reducere fedtindholdet i din kost, kan du overveje at bruge en airfryer til at tilberede din mad. Du kan finde airfryere online eller i de fleste større hvidevarebutikker. Prøv fx en Cosori Premium airfryer, hvis du gerne vil have en stabil maskine, der er nem at gå til, og som du let kan komme i gang med at bruge til at lave mad uden så meget olie.

En måde at reducere fedtindholdet i din mad på er at undgå forarbejdede fødevarer. Forarbejdede fødevarer har ofte et højt indhold af usunde fedtstoffer som f.eks. mættede fedtstoffer og transfedtstoffer. Vælg i stedet friske, hele fødevarer. Disse omfatter frugt, grøntsager, magre proteinkilder og fuldkornsprodukter. Når du laver mad derhjemme, skal du bruge sunde tilberedningsmetoder som f.eks. grilning, bagning eller dampning. Og sørg for du bruger sunde olier som f.eks. olivenolie eller avocadoolie. Endelig skal du passe på størrelsen af dine portioner. Selv sunde fødevarer kan have et højt kalorie- og fedtindhold, hvis du spiser for meget af dem. Så sørg for at spise fornuftige portioner for at hjælpe dig med at kontrollere din vægt og holde dit fødeindtag under kontrol.