Spring til indhold

Skal du have krykker?

Man kan ikke sige andet end at det er vigtigt at holde sig gående så længe som muligt. Jo ældre man bliver, desto sværere kan det blive at styre bentøjet. Men med hjælp fra et par støttende krykker kan langt mere lade sig gøre end hvis man skal gå fra møbel til møbel for at finde støtte. Så er det meget bedre at have støtten lige ved hånden i form af en krykke eller to. Det giver livskvalitet at være mobil.

Tag ud og køb krykker, hvis du synes det er ved at blive for besværligt at bevæge dig rundt ved egen kraft. Hellere det end at blive hjemme og være udelukket fra alle sociale begivenheder. Så køb krykker, hvis du behøver støtte. Mange føler måske at det er skamfuld og affældigt at komme til middagsselskab med krykker, men det er på ingen måder tilfældet. Tværtimod er krykker et signal om at man holder fanen højt og ikke finder sig i en passiv tilværelse.

Mobil med lidt støtte

Det er tegn på livsglæde at gå med stok. Derfor køb krykker, når du føler behovet. Ja, køb krykker inden du vænner dig af med dine sunde sociale og mobile vaner. Det er så vigtigt for hele dit livs kvalitet at du kan flytte på dig selv og komme omkring. Så køb krykker, også selvom du ikke har brug for dem hele tiden. De kan bare stå parat, så du har dem at ty til ved behov. Det vigtige er, at du bliver ved med at komme omkring og får set andre mennesker.

For få man først vænnet sig til at sidde inde og ikke komme på benene, så bliver det hurtigt sværere at rejse sig igen. Vent derfor ikke for længe, men køb krykker så snart behovet opstår og væn dig til at gå med dem og bruge dem, så du er en sand mester, når det for alvor bliver nødvendigt. Lad dig under ingen omstændigheder binde til lænestolen derhjemme. Du skal ud og have luft og kontakt og opleve og sanse.

At bevæge sig er det hele værd

Der ligger så meget livskvalitet i at kunne bevæge sig og komme omkring. Så køb krykker, hvis du er begyndt at få stive knæ og mærker at der er behov for støtte, når du skal rejse dig eller gå. Har du brug for støtte, så køb krykker. De vil kunne forbedre dit liv og forlænge dit liv, fordi du har friheden til at komme omkring. Hvis du har gangbesvær og skal ud i det sociale liv, så køb krykker.

Det er så skønt at kunne komme omkring og bevæge sig rundt, også selvom det er med støtte fra et par krykker. Det er guld værd at kunne gå med en lille tur med barnebarnet, i haven, i skoven, på gaden. Så køb krykker, så du stadig kan gøre disse ting. Det er dem, der holder dig i live og dem, der giver dit liv værdi og indhold. God tur.