Spring til indhold

Spar op til boligrenoveringen 

En renovering af boligen er en drøm for mange. Det er ikke altid helt nemt at finde pengene til at spare op til en renovering. Det kan nemlig godt gå hen og blive dyrt at renovere.  

Hvis du går og drømmer om en renovering, så er det på tide at begynde at spare op. Danskerne bruger mere og mere tid i hjemmet, som er blevet en vigtigere del af vores hverdag end tidligere. Vi går meget op i, hvordan vores hjem ser ud, og at det er et dejligt sted at være. Samtidig er en renovering også ofte en investering i boligen. Men det kan godt være svært at finde ud af, hvor i budgettet man skal spare. 

Saml dine lån 

En ting man kan gøre, er at se på sin lånesituation. Hvis man har optaget flere mindre og dyre lån, så kan det være en idé at samle sine lån. Et samlelån er for nogle en måde at spare penge på. Hvis man betaler høje renter for sine små lån, så kan man spare på renter. Samlelån har nemlig typisk en længere løbetid og en lavere rente. Du kan få meget mere information om samlelån på jubii.dk/tjenester/laan/samlelaan/

Et samlelån løber typisk over lang tid, og derfor er renten ofte lav. Det betyder, at du kan sænke de månedlige udgifter. For nogle kan det også være en måde at spare penge i længden. Det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i samlelån, før du beslutter dig for at optage et nyt lån. Der er altid udgifter forbundet med at optage et nyt lån, og det er derfor ikke altid, det er rentabelt. 

Skær ned på udgifter 

En anden ting, du kan gøre for at begynde at spare op, er at skære ned på dine udgifter. Prøv at se på dit daglige forbrug. Er der nogle poster, der er unødvendigt store? Det kan være, man køber for meget kaffe på farten, eller måske har en lang række abonnementer, man aldrig rigtig bruger. Hvis dette er tilfældet, så er det oplagt at bruge de penge på sin opsparing til boligrenovering i stedet. 

Hvis det er svært at få et overblik over dit forbrug, så findes der flere forskellige apps, der er udviklet til at hjælpe med netop det. Her kan du indtaste dine udgifter løbende, og nemt få et overblik over hvor meget, du har brugt på hvad.